Simpananku

Anakku

Lilypie First Birthday tickers
mintk tulun ye....like page ini NURISA COLLECTION

SEQY BEAUTY BB CREAM

Assalamualaikum...


Baru-baru ni aku beli bb cream...keluaran anak tempatan...semenjak dua menjak ni aku memang suka produk tempatan. Opkos la kena beli yang diluluskan kkm. Produk tempatan pun tak kurang hebat dengan produk luar tau...

Aku minta maaf la aku tak boleh nak buat review sekarang. Aku janji aku akan cuba cari masa untuk tulis proper review tentang bb cream ni.

Ok till then...
Assalamualaikum!
XOXO

SEKIAN LAMA

Assalamualaikum....

Lama tak update cerita. Banyak benda berlaku baru-baru ni...tapi biarlah aku simpan cerita tak manis aku....

Lebih baik kongsi cerita yang gembira sahaja. Blog ni aku update kat mobole chrome. Saja cuba-cuba...huhui!!!

Hampir 3 tahun aku abaikan hobi aku dek kesibukan mengurus anak*alasann!!!* aku akan cuba sedaya upaya buat semula review produk yang aku guna dan suka, InsyaAllah...

Ada beberapa jenama yang aku memang suka dan guna hampir setiap hari sebab produk tu best sangat!!

InsyaAllah, aku akan cuba sehabis baik kali ni. Cerita lama, tutup buku. Simpan. Biar dimakan ulat.

ROTAN

Dulu, zaman aku kecik-kecik, rotan tu, biasa je.

Belajar mengaji, arwah bapak mesti pegang rotan.

Buat bising waktu maghrib, kena rotan.

Main sampai senja, kena rotan. Kadang-kadang kena halau duduk luar gelap-gelap banyak nyamuk.

Kat sekolah, tak siap kerja sekolah, kena rotan, kena cubit. Kena tempeleng dengan sir robert yang garang tu pun pernah

Seingat aku, bila usia menginjak remaja, tak  pernah lagi la kena rotan. Tapi dengar bunyi bersin arwah bapak pun aku da kecut perut. Hihi..

Rotan dan aku agak sinonim.

Generasi akan datang tak tau la nak jadi apa kalau mak pak sendiri nak ajar guna rotan pun jadi penjenayah.

SELAMAT TAHUN BARU

Tak banyak yang aku nak tulis. Cuma tahun ini, harapnya tidak terlalu keras untuk aku dan anak-anak.

Semoga aku kuat melawan godaan dan dugaan dalam perjalanan membaiki diri.

Semoga pembaca blog aku ni menjadi manusia yang lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya.

Kepada yang dalam perjalanan mencari kebenaran, semoga memperolehi kebenaran yang benar-benar haq.

Akhir kalam, selamat tahun baru.

TENGKING

Ada beberapa tengkingan, yang banyak beri kesan pada aku. Paling aku ingat ada dua. Satu positif, satu negatif.

Positif:
Dulu, masa aku tingkatan tiga, ada satu cikgu ni, aku tak suka. Masuk je kelas dia, mesti la mengantuk. Setiap kali pun macam tu juga. Hairan betul. Satu hari, cikgu ni buat kelas tambahan. Dia bagi satu soalan. Wayar hidup warna apa? Masa tu aku tengah bincang dengan kawan aku, sebab kami keliru antara warna perang dan hijau. Kebetulannya, cikgu ni terdengar. Kena sedas aku. "HIJAU TAIK KAMU!!!! LAIN KALI DALAM KELAS JANGAN TIDO!!"
Perghh...muka macam kena tampal tahi tebal-tebal. Malu. Sejak tu, aku berazam, subjek kemahiran hidup pilihan KMT aku mesti score A! Dan ya. Aku dapat A untuk subjek ni. :)

Negatif:
Aku tak nak cerita detail. Cuma frasa perempuan kurang ajar, melekat dalam hati sampai mati. Sampai dalam hati aku dah tak ada pelangi.