Simpananku

Anakku

Lilypie First Birthday tickers
mintk tulun ye....like page ini NURISA COLLECTION

SATU TAHUN SATU HARI


Setahun lepas, dia lahir. Dah pandai macam-macam. Dah pandai nangis bila kena tinggal. Dah pandai berebut ngan naufal walaupun kalah. Dah boleh berdiri...jap lagi berjalan..(Oh no! Penat la mama nak kejar..)

Dalam setahun ni, macam-macam jadi. Masuk wad, tergolek kat tangga, mandi sungai..p sana sini....

Cuma mama minta maaf, kina cuma ada mama n kakang naufal.

COLLY BERRY CANDY

Nak cantik, tapi malas nak makan suplement dengan disiplin. Asyik ngelat tak sudah. Pil besar sangatlah. Tak sedaplah. Leceh nak makan banyak-banyak lah..

Macam-macam alasan. Padahal malas..kohkohkoh....
Colly berry candy. Meow pun suka....gurau je..gurau....

Colly berry candy ni ialah collagen supplement dalam bentuk candy berperisa buah beri campuran. Semestinya sedap dan yang penting, kaya dengan nutrisi berries, dengan harga yang berpatutan...gitu la kekdahnye...ye la, nak beli buah beri fresh, mana la nak dapat kat ceruk kampung ni..-kot duduk kat cameron nun bole jugak makan setoberi hari-hari kannn...- 
kalo ada pun buah kategori beri ni mahal...

Colly berry candy ni serius sedap. Tak la manis macam gula-gula..just nice rasanya...In Shaa Allah, korang takkan sampai hati nak skip..hahahaha...baru first day makan pun dah teringat-ingat nak makan lagi dan lagi dan lagi dan lagi....silap-silap overdose..

Aku pun baru guna seminggu lebih kot...jadi kesan untuk seminggu awal ni tak la banyak. Tapi ada.
-urusan di tandas lebih lancar. Serius. Tiada lagi uk uk berdarah.
-makin lama kulit makin lembab. Makin halus. Aku suka. Cuma masih terasa bintik-binyik hitam kat hidung..mungkin makan masa nak overcome white/blackhead ni.

Sebenarnya makan supplement apa pun, kena banyak minum air kosong. Kalo ikut sunnah nabi, baginda sallallahu'alaihiwasallam suka air yang sejuk. Sejuk suhu bilik la kot. Jadi minum la air kosong selalu. Kalo boleh, gantung terus botol air kat leher..kohkohkoh..-suruh orang minum air tapi diri sendiri liat. Aku rasa minum air yang cukup adalah part paling susah dalam disiplin kecantikan..kohkohkoh..- 

Kalo korang berminat nak cuba, boleh beli thru page fb: Colly Berry Candy
Sorry aku tak letak link. Aku update guna phone aje weh..leceh sikit. Nanti bila free aku edit la balik..entah bila nak free tak tau la..kohkohkoh...

SEQY BEAUTY BB CREAM

Assalamualaikum...


Baru-baru ni aku beli bb cream...keluaran anak tempatan...semenjak dua menjak ni aku memang suka produk tempatan. Opkos la kena beli yang diluluskan kkm. Produk tempatan pun tak kurang hebat dengan produk luar tau...

Aku minta maaf la aku tak boleh nak buat review sekarang. Aku janji aku akan cuba cari masa untuk tulis proper review tentang bb cream ni.

Ok till then...
Assalamualaikum!
XOXO

SEKIAN LAMA

Assalamualaikum....

Lama tak update cerita. Banyak benda berlaku baru-baru ni...tapi biarlah aku simpan cerita tak manis aku....

Lebih baik kongsi cerita yang gembira sahaja. Blog ni aku update kat mobole chrome. Saja cuba-cuba...huhui!!!

Hampir 3 tahun aku abaikan hobi aku dek kesibukan mengurus anak*alasann!!!* aku akan cuba sedaya upaya buat semula review produk yang aku guna dan suka, InsyaAllah...

Ada beberapa jenama yang aku memang suka dan guna hampir setiap hari sebab produk tu best sangat!!

InsyaAllah, aku akan cuba sehabis baik kali ni. Cerita lama, tutup buku. Simpan. Biar dimakan ulat.

ROTAN

Dulu, zaman aku kecik-kecik, rotan tu, biasa je.

Belajar mengaji, arwah bapak mesti pegang rotan.

Buat bising waktu maghrib, kena rotan.

Main sampai senja, kena rotan. Kadang-kadang kena halau duduk luar gelap-gelap banyak nyamuk.

Kat sekolah, tak siap kerja sekolah, kena rotan, kena cubit. Kena tempeleng dengan sir robert yang garang tu pun pernah

Seingat aku, bila usia menginjak remaja, tak  pernah lagi la kena rotan. Tapi dengar bunyi bersin arwah bapak pun aku da kecut perut. Hihi..

Rotan dan aku agak sinonim.

Generasi akan datang tak tau la nak jadi apa kalau mak pak sendiri nak ajar guna rotan pun jadi penjenayah.